Що відрізняє подрібнювачі гілок АРПАЛ від інших виробників?
20 12 2018

Подрібнювач гілок деталі

Подрібнювач гілок

 

1️⃣ Особлива конструкція робочих валів. Вал спроектовано та виготовлено таким чином, щоб розподілити навантаження на тіло самого валу і зменшити навантаження на кріпильні елементи (болти). Також, перевагою такої конструкції, є можливість точного позиціювання ножів один відносно одного. Завдяки цьому, відстань між ножами становить менше одного міліметра і дає змогу рубати найтонші гілки, навіть після тривалого терміну експлуатації подрібнювача. Таких характеристик неможливо досягнути на квадратних валах.

2️⃣ Ножі. Ножі є головним робочим елементом подрібнювача. Вони перші приймають на себе ударні навантаження під час роботи і відповідно являють собою розхідний елемент. При цьому, до ножів існують особливі технічні вимоги, яких можна досягти використовуючи тільки певні марки сталі і з правильною її обробкою. В подрібнювачах гілок АРПАЛ ножі виконані з легованої, хромистої сталі марки 40Х, яка показує відмінні механічні характеристики міцності та ударної в'язкості. А термічна обробка, для закалювання ріжучої кромки ножа, підвищує ресурс деталі, при цьому залишаючи необхідні властивості для поглинання і передачі механічних імпульсів на конструкцію подрібнювача. Подвійний кут заточки дає можливість продовжити термін служби ножа, не вплинувши на його робочі якості.

3️⃣ Муфта. Зчеплення між валом та шестернею забезпечується через конусну самозажимну муфту. Така конструкція дає можливість позиціонувати ножі один відносно одного, що в свою чергу дозволяє рубати тонкі і вологі гілки, не заминаючи та не зажовуючи їх. Така конструктивна перевага вимагає високої точності металообробки і чистоти обробки поверхні, що досягається тільки з використанням якісного та добре налаштованого обладнання і часто не доступне для некваліфікованих виробників і аматорів. Крім того, муфта слугує в якості крайнього захисного механізму і при критичних навантаженнях не дасть пошкодити робочі вали подрібнювача. При посадці на шліци, точне позиціонування валів один відносно одного практично неможливе!

4️⃣ Шестерні. Конструкція подрібнювача гілок спроектована та розрахована під одну конкретну задачу, для максимальної ефективності її виконання. Шестерні обраховані саме для роботи в даному механізмі і виготовляються на нашому підприємстві, що дає змогу контролювати якість роботи на всіх етапах, починаючи від заготовки сировини. Таке виконання унеможливлює використання шестерень з сторонніх механізмів і дає 100% впевненість в якості використаних комплектуючих.

5️⃣ Плити. В кожній плиті за допомогою високоточної італійської розточної головки виконані три посадочні місця під підшипники. Плити ріжучого модуля виготовлені із сталі товщиною 20мм (в залежності від моделі), кожна плита покрита порошковою фарбою, яка надійно захищає плити від механічних пошкоджень та корозії.

6️⃣ Захисні елементи. На рамі та ріжучому модулі ми встановлюємо пластикові заглушки, для запобігання корозії механізму з середини.
Усі робочі елементи захищені кожухами для захисту оператора від контакту із деталями, які обертаються.

7️⃣ Болти. Ножі кріпляться до валів за допомогою болтів класу міцності 12,9 німецького виробництва.

8️⃣ Сертифікація. Подрібнювачі гілок АРПАЛ пройшли повірку в лабораторіях та отримали сертифікати СЕ, що свідчать про відповідність нормам Європейского союзу. Обладнання захищене патентами на промисловий дизайн та конструктивні рішення.

 

Дивіться за посиланням повний каталог подрібнювачів гілок.

distance
нагору