Нові штрафи за підпал трави, листя та сухостою
29 04 2020

Щороку глобальною проблемою для України є масштабні пожежі, викликані спалюванням трави, листя, сухостою та інших садових відходів. Це дуже небезпечна «традиція», яка призводить до винищення екосистеми. Птахи, звірі, комахи буквально згоряють живцем, або гинуть від нестачі їжі. Руйнується верхній шар грунту. У повітрі поширюються важкі метали, чадний газ та окис азоту. Люди вимушені покидати свої домівки.

Нещодавно Верховна Рада України переглянула штрафи за підпал відходів, та справедливо збільшила їх у десятки разів. Особливо «болючими» є стягнення з посадових осіб. Максимальний розмір штрафу тепер сягає 153 000 грн.

Але що ж робити з відходами, які скупчуються щороку? Набагато економічнішим та екологічнішим варіантом буде перобити рослинні рештки та удобрювати ними грунт, або, якщо це гілки, використовувати їх як паливо для котлів.

Компанія ARPAL – український виробник якісного обладнання у галузі деревообробки та утилізації відходів. Ми пропонуємо подрібнювачі гілок та щепорізи з гарантією 3 роки та післягарантійним обслуговуванням.

Дивитись каталог подрібнювачів

Нові штрафи за підпал трави, листя та сухостою

distance
нагору